Studie foto

En lille blog om hvordan en dag i et studie med en model foregår.

Det kan være ret sjovt at arbejde i studie med adgang til alverdens gear, lys og tilbehør og kræver selvfølgelig at man har en ide om hvad man vil have ud dagen i studiet. Det kræver også en sød model, der ved lidt om hvad det vil sige at stå foran et kamera og poserer for fotografen. Det skal være afslappet, naturligt, og samtidig sjovt – også efter et par timer i kraftigt lys og adskillige tøjskift.

 Mange rigtig fede billeder kommer ud af spontane ideer i samspil med modellen og hellere have lidt rigeligt shoots med hjem end for få – igen handler det om hvilken opgave der skal laves eller man blot laver billeder for at prøve nye ting og teknikker af. I dette tilfælde var det for at prøve lidt af og der skal være plads til at kunne lave billeder blot for sporten.

Der skal være god tid til at lege med lyssætning, ændre på bagrund, tøj osv. En model er nemmest at arbejde med når han eller hun har lidt erfaring og ved hvad der forventes ud fra de ideer fotografen har – det gør processen nemmere når man forklarer sine ideer, at modellen nærmest falder ind i opgaven med egne inputs.

Det endelige resultat, efter bearbejdning.